Zeleninový salát se špaldou a kukuřicí

recept obsahuje: čínské zelí, zelený salát Frisée, kukuřice, špaldové kernotto, rajčata, okurky, mrkev, petržel, olivový olej, umeocet, sůl
Potřebné suroviny nakupujte v našem e-shopu, kde po registraci získárte slevu na nákup.

Se strávením syrové zeleniny bývá problém, (zhoršené slinivky) proto pozor na množství salátu a denní dobu - nejíst večer. Mrkev, petržel, kukuřice a špalda jsou uvařené.  Salát ještě presujte. Pokud máte pocit že rajčata a saláty nedáte, nechte finální salát zdravější části rodiny a odeberte si pouze vařené složky. Salátů si opatrně nakrájejte jenom desetinu oproti focené verzi.

Saláty s vařenou zeleninou a obilovinami jsou výživnější, chutnější, stravitelnější. Zajímavé je, že odpůrcům čehokoli zdravého v nakrájené zelenině jindy podezřelé kuličky ani moc nevadí. Je to tak dobrý způsob propašování zdravějších potravin do dětských žaludků.
 
Nakrájejte si mrkev, petržel a uvařte  do měkka s kukuřicí (používám mraženou, nebo mladou z pole) ve vodě ochucené umeoctem. Rozkrájejte rajčata, okurky, salát, zelí a lehce je posolte jemnou solí. Vařené kernotto, pokud jej vaříte současně se zeleninou propláchněte po uvaření. Nevařte s mrkví a kukuřicí dohromady. Můžete použít zbylé kernotto od snídaně (uchovávejte v lednici). Všechny složky smíchejte. Dejte do mísy nejprve syrovou zeleninu a na ní vysypte scezenou uvařenou mrkev, petržel a kukuřici. Pokud chcetet salát co nejstravitelnější, udělejte to ještě za horka. Vařená složka tak "popálí" a naruší syrovou zeleninu. Kernotto můžete do směsi přidat hned, nebo až po odležení ve sklenici. Salát nacpěte do sklenice a pod tlakem nechte dvě hodiny v teple. Ještě více se tím naruší syrová zelenina a stane se stravitelnější. Po odležení do salátu nakapejte olivový olej, rozmíchejte - provzdušněte - podávejte v čistém nádobí, můžete dochladit.

 

pozn: pro lepší stravitelnost salát natlačte do skla a nechte hodinku, dvě pod mechanickým tlakem, šroubovací sklenice je ideální

zeleninový salát s kukuřicí a špaldou
 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.