Nedělní vaření s masem

Maso jezte v co nejmenší míře a v co nejvyšší kvalitě.

Návyk na maso 3x denně je zlý. Přes 20 let jsem se masem živil 5x denně a spíš především uzeninami. /udírnu jsem doma postavil rychleji než koupelnu/
Mnoho odborníků Vám potvrdí, že maso je zdravé, zdroj bílkovin atd. Nebudu toto rozebírat. Vím, že pokud maso, tak začínám vybírat mezi mořskými plody, mořskými rybami, potom drůbeží. Dále k vepřovému, divočině a hovězí nakonec.
Kupujte tedy, když už musíte, mořské ryby, domácí drůbež.

  Kompletní bílkovinu, stejně hodnotnou, podstatně lépe strvitelnou, dostanete kombinací luštěniny a obilí na jednom talíři. Při tzv. nahrazování masa si musíme uvědomit, co chceme především nahradit.

Jsem přesvědčen, že pouze mluvíme o bílkovinách pro stavbu lidských těl, ale ve skutečnosti jde o naši neschopnosti odvyknout si masu.  Pocitu "nasycenosti" /domácky přežrání/, který ve skutečnosti znamená únavu celého organismu z neschopnosti strávení kombinace masa a obiloviny, konzumovaných nejčastěji dohromady. Pečivo a uzeniny, knedlíky a omáčky.. uznejte. Zkuste si dát 500 gramů kuřecích prsou  jenom s tepelně upravenou zeleninou, uvidíte, že "hladoví" budete stejně. Potřebné bílkoviny postavíte z různých zdrojů. Maso je jedním z nich, ovšem se zbytečně škodlivými dopady na organismus.

Z hlediska zdroje bílkovin je maso nahraditelné pro zdravé, dospělé jedince. V podstatě nám pouze příliš chutná.

Masová jídla pouze pojmenovávám. Je to fotogalerie mých "hříšných kombinací" 


Nakoupit přírodní koření, nyní s trvalou slevou 5% 


DALŠÍ RECEPTY BEZ DIETNÍHO OMEZENÍ NAJDETE NA NOVÉM WEBU www.ZEREME.COM

 

pozn.: Maso je lépe nejíst. Když ho chcete, více ho vařte, pečte (bez přidávání dalšího tuku). Nekombinujte česnek s masovými pokrmy. Zvlášť kupovaný, česnekový granulát..( sekaná a pod.) Lepší je  uvařené čerstvé maso, než uzenina a masové výrobky. Nemyslete, že kupovaná šunka je nějaký šlágr, co se obsahu týče.


                                  pečené kuřecí prso (kmín, sůl, paprika) s restovanou zeleninou

tresčí kousky se zeleninou a špaldovými těstovinami


na syrovém zelí pečené bio kuřecí stehno (paprika, kmín, sůl), rýže natural, klíčky
 
 

zase ryba..(paprika, sůl, máslo)


zase bio kuře (kurkuma, sojovka, sůl)


pečený losos s mahá kořením, chřestem a kulatozrnou rýží


  vepřová kýta v biokvalitě s pórkem a mrkví


bio hovězí s kukuřicí

Nakoupit přírodní koření, nyní s trvalou slevou 5% 




jemná "svíčková" omáčka bez smetany s bio kuřecími prsy (z řapíkatého celeru a mrkve)


pečené bio hovězí (sůl, kmín) s bulgurem (vařený spolu s mrkví)


Sushi s lososem, okurkou, křen



Kuřecí prsa s cizrnou a rýžovými nudlemi

Nakoupit přírodní koření, nyní s trvalou slevou 5% 



 




DALŠÍ RECEPTY BEZ DIETNÍHO OMEZENÍ NAJDETE NA NOVÉM WEBU
www.ZEREME.COM


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.