Kváskový závin, jako tvarohový

recept obsahuje: žitný kvásek, hladkou špaldovou mouku, olivový olej, umeocet, tofu natural, rozinky, sezamová semínka, suroviny nakupujte výhodně v našem e-shopu, po registraci získáte slevu.

Recept na špaldový, kváskový závin. Těsto na závin je kváskové, náplň je vyrobená z rozinek a tofu. Večer do dvou lžic žitného kvásku zamíchejte 300 g špaldové, hladké mouky a nechte přes noc prokvasit. Ráno přimíchejte  ještě mouku podle potřeby, abyste mohli s těstem pracovat, jako s klasickým kynutým těstem. Těsto po zapracování prvního přídavku mouky (100 -150g) ještě nechte hodinku kynout, a znovu zpracujte. Při prvním přidávání mouky přidejte do těsta tři lžíce olivového oleje, lžíci umeocta, vodu, když je třeba.
Po hodinovém kynutí zpracujte těsto tak, aby z něj šla vyrobit placka na závin. Doporučuji těsto vyválet tence.
Náplň - povařte 2 tofu natural se 250 g rozinek. Rozmixujte a vychlazenou směsí naplňte stejně jako štrůdl. Náplň by měla vystačit na dvě menší šišky - je to relativní množství, je třeba odzkoušet. Pekaři jistě budou mít odhad, já jsem ve výrobě moučníků začátečník.
Závin posypte sezamovými semínky, nechte půl hodinky ještě kynout. Rozehřejte troubu na 150°C, pečte 30-40 minut.
Chuť náplně Vás příjemně překvapí - velmi se podobá tvarohové, i ořechové náplni. Druhý den začíná kváskové těsto tuhnout, je lepší ho sníst v den výroby.

Pokud nemáte žitný kvásek, nechte si ho poslat ZDARMA K OBJEDNÁVCE (neposíláme v pátek)


Objednat nyní ZDARMA 

 
 



 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.