Plněné papriky fazolemi s mořskými řasami Hijiki
recept obsahuje: papriky, barevné fazole, řasu Hijiki, saturejku, estragón, olej, sůl, sojová omáčka Shoyou, mrkev, zelené natě, bulgur. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Kombinace luštěnin a mořských řas je výborná, jak pro zdraví těla - výživu, tak chuťově. Vyzkoušejte plněné papriky. Milovníci tohoho jídla budou velmi spokojeni.
Uvařte si fazole se staurejkou a řasou Hijiki. Doporučuji fazole vařit třeba 15 minut bez řas a první vodu vylít, do druhé dejte teprve přednamočené řasy. (Vylijete část purinů.) Vařte tak dlouho, dokud nemáte řasy měkké.
Směs fazolí a řas nechte vychladnout a přidejte do ní podle chuti estragón - pozor na jeho výrazné aroma. Do naplněných paprik nalijte trochu Shoyou - sojovky. Rozehřejte troubu a do olejem vymyzaného pekáče naskládejte mrkve s paprikami. Pečte do zlatova:-)
Jako přílohu požijte bulgur, přidejte zelené natě čehokoli.