Vánoční salát, chutná jako bramborový

Vánoční salát, co chutná jako bramborový

recept obsahuje: vařenou kulatozrnnou rýži natural, vařenou čočku, sůl, ume ocet, celer, mrkev, klíčky z fazolí mungo, syrové čínské zelí, syrovou okurku. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

Roky jsem se vyžíval ve výrobě toho  nejvíc salámového, nejvíc majonézového bramborového salátu a liboval si v tom. Ten nejlepší salát jsem ale vyrobil poprvé letos a to spíš omylem, z toho co mi zbývalo v ledničce, ten den, kdy jsem se snažil o marné nahrazení bramborového salátu s majonézou, nějakou náhražkou majonézy, která se mi do štědrého večera zkazila. Nevařte věci jako bramborový salát bez majonézy, a vajec s tofunézou. Nebo guláš bez hovězí kližky a bez pepře.. Vařte rovnou jinak.
U tohoto salátu jistě evokuje starý bramborový salát nakyslá chuť celeru a mrkve, povařené ve vodě s ume octem. Nevím proč, ale klíčky a jemné nudličky syrového zelí mě, i po letech klasického vaření,  donáší do gastronebe.

Vánoční salát, který chutná jako bramborový:
Uvařte kulatozrnnou rýži natural (doměkka) jako hlavní složku. Přidejte uvařenou čočku (asi 10%). Mrkev a celer (10%) na kostičky povařte 10 minut ve vodě s ume octem, aby zelenina zůstala slaná a nakyslá. Umeocta dejte tedy do vody víc. Zeleninu zamíchejte do salátu. Přidejte na proužky nakrájené čínské, nebo bílé zelí a klíčky mungo. Dochuťte podle potřeby ume octem. Správně by se měl salát jíst do půl hodiny od zamíchání vařené zeleniny, ale i zde jako u bramborového salátu hraje význymnou roli doba uležení, udělejte výjimku a nechte ho uležet. (říkám si že povařená zelenina v octě se přeci tak rychle nezkazí..)
Takto jednoduchý salát a je přímo famózní. Dejte jenom pozor na ume ocet, dokáže nepříjemně přesolit pokrm.

Nakupujte zdravá dochucovadla v našem e-shopu s doživotní slevou 5%
Nakupovat nyní >>


 

Salát je vydatný, najíte se a neublíží vám..
Může složit dobře jako náhražka bramborového salátu.
K salátu jsem si dal orestované a dopečené špalíčky vepřové panenky, vím že je zvládám, byli přece Vánoce:-).



Nakupujte zdravá dochucovadla v našem e-shopu s doživotní slevou 5%
Nakupovat nyní >>

  

 



Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.