Žampiony zapékané, plněné zeleninou

recept obsahuje: žampiony, sůl, olej, pórek, mrkev, řasu nori, vodu, špaldový kuskus, mléčně kvašenou zeleninu.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.

U žampionů vylámejte nožičky, odložte na jindy. Na kolečka nakrájejte mrkev a pórek. Poskládejte na pekáč, osolte a zakapejte kvalitním olejem, podlijte trochou vody. Rozpalte troubu.
Pečte cca 30-40 minut, hlídejte konec pečení. Uvařte si jako přílohu kus kus ze špaldy, přidejte lžíci kvašeného zelí. Houby posypte ke konci pečení vločkami řasy Nori. Pokud si chcete hrát, pórek nakrájejte na jemné plátky a ty nejdřív samotné předrestujte. Potřebují trochu déle tepelně upravovat a pod mrkví se potom vytvoří chuťově dokonalé, šřtavnaté "těstíčko". Ale není to nutné. Příprava takového jídla nezabere víc než 25 minut, myslím práci.
Pokud nenarazíte na nejedlíky hub, máte vyhráno u každého.

 

 Pozn: Klíčky Mungo by na tomto jídle budou mysylím ještě lepší než nakyslá zelenina



 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.