Snídaňová miso zelenina s praženým sezamem

recept obsahuje: mrkev, čínské zelí, cuketu, brokolici, zelené natě, libeček, rýžové miso Shiro, černou sůl, kurkumu,  vločky Nori, sezamová semínka, olivový olej
recept na hubnutí

Pro dvě porce nakrájejte čínské zelí (4 velké listy), dvě mrkve, půl cuketky, brkolici - čtvrtku hlavy. Na olivovém oleji krátce orestujte Nori vločky, nakrájené zelí, cuketu, brokolici libeček, natě a nakonec mrkev. Zeleninu osolte při restování, když začne pouštět vodu, mírně (podle nálady) přidejte čistou vodu a dvě lžičky bílého, rýžového misa - Shiro miso. (Já ho převářím, i když je to škoda, obsahuje malinko alkoholu, mám ho jako výborné, jemné ochucení. Zdravé slinivky mohou nepřevářet.) JídPřidejte kurkumu, podle pocitu a vaší nálady. Někdy jí dávám víc, jindy jen trochu. Na čistou pánvičku (nebo malý rendlík s rukojetí) si připravte lžíci sezamových semínek. Jakmile je zelenina měkká podle vašich představ, na horkou plotýnku dejte na 2-3 minuty opražit sezam. Trvá to jak,kde asi 3 minuty. Sledujte barvu, když začne sezam tmavnout a vonět, je hotový - velmi chutný. Nemusíte čekat, až  začne střílet po kuchyni. Jídlo se hodí do letních, horkých dnů. Pokud by se vám zdálo nevyvážené, můžete přidat kořenové zeleniny. V jídle schází obilovina, není tak vydatná, udělejte si velkou porci.

Nakoupit přísady z receptu nyní se slevou 5%


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.