Recepty s masem

Dietní jídla pro děti a nemocné. Jíst  svalovinu je jednoduchý způsob získání bílkovin a dalších potřebných prvků ke stavbě lidských těl. Recepty bez masa a cukru jsou považovány za nejstravitelnější.
 I zde platí doporučení - používejte pouze nejkvalitnější suroviny a raději si dopřejte maso jednou, dvakrát týdně, než od rána do večera nejlevnější maso a tuky z výprodejů, které se maskují hesly: "Akce, Z letáku, Objednali jsme příliš mnoho" a podobně. Jsme ještě lidské bytosti a nemusíme na našem kontinentu konzumovat odpadky! Nakupujte čerstvé maso u farmářů, z domácích chovů, važte si kousků masa od babiček. Pokud se nedostanete tak daleko od "civilizace" nakupujte české maso, nejlépe s označením Bio. Vyhnete se nejhořšímu.

Domácí vepřový (bok) ovar se zelím a špenátem

Maso se dobře tráví se zelninou. Pokud k masu nepřidáte cukry a škroby, kořeníte jenom přírodním kořením dostáváte se ne dobrou stravitelnost, gurmánský zážitek a plný žaludek. Pokud pro fungování musíte jíst maso, zkuste variantu - pouze se zeleninou, vařené, s jednoduchým ochucením.
Bůček (plec) z domácího čuníka uvařte ve vodě se solí. Když máte hotový ovárek, nakrájejte pekingské zelí, osolte, přidejte majoránku, orestujte, do změklého přidejte špenátové listy, nechte dojít. Kvůli trávicím enzymům je dobré přidat trošku syrové (kvalitní) zeleniny, já přidal mrkev. Ovar není špatný z plece, není tak tučná ( i když domácí je vždycky tučnější). Slinivkářům doporučuji vařit až po odzkoušení trávení masa - měsíce diety od zánětu. 





Prasátko nemá hlad..


Zdravá dochucovadla a koření, nyní s 5% slevou >>









Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.