Nedělní vaření s masem
Maso jezte v co nejmenší míře a v co nejvyšší kvalitě.
Návyk na maso 3x denně je zlý. Přes 20 let jsem se masem živil 5x denně a spíš především uzeninami. /udírnu jsem doma postavil rychleji než koupelnu/
Mnoho odborníků Vám potvrdí, že maso je zdravé, zdroj bílkovin atd. Nebudu toto rozebírat. Vím, že pokud maso, tak začínám vybírat mezi mořskými plody, mořskými rybami, potom drůbeží. Dále k vepřovému, divočině a hovězí nakonec.
Kupujte tedy, když už musíte, mořské ryby, domácí drůbež.
Kompletní bílkovinu, stejně hodnotnou, podstatně lépe strvitelnou, dostanete kombinací luštěniny a obilí na jednom talíři. Při tzv. nahrazování masa si musíme uvědomit, co chceme především nahradit.
Jsem přesvědčen, že pouze mluvíme o bílkovinách pro stavbu lidských těl, ale ve skutečnosti jde o naši neschopnosti odvyknout si masu. Pocitu "nasycenosti" /domácky přežrání/, který ve skutečnosti znamená únavu celého organismu z neschopnosti strávení kombinace masa a obiloviny, konzumovaných nejčastěji dohromady. Pečivo a uzeniny, knedlíky a omáčky.. uznejte. Zkuste si dát 500 gramů kuřecích prsou jenom s tepelně upravenou zeleninou, uvidíte, že "hladoví" budete stejně. Potřebné bílkoviny postavíte z různých zdrojů. Maso je jedním z nich, ovšem se zbytečně škodlivými dopady na organismus.
Z hlediska zdroje bílkovin je maso nahraditelné pro zdravé, dospělé jedince. V podstatě nám pouze příliš chutná.
Masová jídla pouze pojmenovávám. Je to fotogalerie mých "hříšných kombinací"
Nakoupit přírodní koření, nyní s trvalou slevou 5%
DALŠÍ RECEPTY BEZ DIETNÍHO OMEZENÍ NAJDETE NA NOVÉM WEBU www.ZEREME.COM
pozn.: Maso je lépe nejíst. Když ho chcete, více ho vařte, pečte (bez přidávání dalšího tuku). Nekombinujte česnek s masovými pokrmy. Zvlášť kupovaný, česnekový granulát..( sekaná a pod.) Lepší je uvařené čerstvé maso, než uzenina a masové výrobky. Nemyslete, že kupovaná šunka je nějaký šlágr, co se obsahu týče.
na syrovém zelí pečené bio kuřecí stehno (paprika, kmín, sůl), rýže natural, klíčky

zase ryba..(paprika, sůl, máslo)

zase bio kuře (kurkuma, sojovka, sůl)

pečený losos s mahá kořením, chřestem a kulatozrnou rýží
vepřová kýta v biokvalitě s pórkem a mrkví

bio hovězí s kukuřicí
Nakoupit přírodní koření, nyní s trvalou slevou 5%

jemná "svíčková" omáčka bez smetany s bio kuřecími prsy (z řapíkatého celeru a mrkve)

pečené bio hovězí (sůl, kmín) s bulgurem (vařený spolu s mrkví)

Sushi s lososem, okurkou, křen

Kuřecí prsa s cizrnou a rýžovými nudlemi
Nakoupit přírodní koření, nyní s trvalou slevou 5%
DALŠÍ RECEPTY BEZ DIETNÍHO OMEZENÍ NAJDETE NA NOVÉM WEBU www.ZEREME.COM