ječné lívance

recept obsahuje: vodu, žitný kvásek, celozrnnou ječnou mouku, sůl. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Ječné lívance zaděláte stejně jako normální. Vezměte ječnou mouku a smíchejte s vodou, kváskem a špetkou soli. Těsto je spíš řídká kaše. Po dvou až 6 šesti hodinách máte bublinkaté těsto na lívance. Opékejte na pánvi s dobrým povrchem, s minimem oleje. Podávejte s povidlím z rozinek. Ty si připavíte tak, že povaříte rozinky doměkka a rozmixujete. Můžete použít i nepřislazené zavařeniny. Kombinace obilí a ovoce není právě šťastná ke strávení, ale jednou za čas, je to myslím snesitelný hřích. Cukr v rozinkách je alespoň zpomalený usušením. Sladit lívance můžete i tzv. Sladěnkou, viz recept na žitné placky oslazené.

 

zdravé lívance, bez vajec, bez kvasnic, bez hladké pšeničné mouky



 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.