Květákový krém s tofu a pohankou

recept obsahuje: celý květák, dvě červené cibule, hrst vařené pohanky, polovinu tofu, sezamový olej, kmín, sůl, vodu, čerstvý hrášek. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.


 

Jde o krémovou polévku z květáku. Kmín můžete a nemusíte použít, celý život mi vadil, teď ho do polévky dávám.
Orestujte na sezamovém oleji červené cibule s kostičkami tofu. Spíš více, cibulka nahnědně, tofu také. Osolte. Ve slané vodě s kmínem uvařte na kusy rozlámanou hlávku květáku, jak změkne květák, přisypte k němu z pánvičky tofu s cibulkou. Vše ještě dobře povařte a nakonec rozmixujte. Krém je hustší, zřeďte ho vodou, podle potřeby. Přilitou vodu vždy ještě přiveďte znovu k varu. Před koncem varu přidejte do polévky uvařenou pohanku (použil jsem zbytek z rána).
 Pochopitelně můžete jako zavářku použít cokoliv, ale pohanku si vyzkoušejte, v polévce evokuje chuť brambory a myslím, že je to mimořádně dobré.
Ozdobte čímkoli zeleným, synek mi vybral hrášek ze zahrádky.

 

 

pozn.: Vyráběl jsem z květáku, tofu a pohanky i "mozeček". Nebylo to tak pěkné, ale chuť báječná.




Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.