Ovesno pohankový koláč s jablky a semeny

recept obsahuje: pohanku, pohankovou krupici, ovesné vločky, ječný slad, jablka, skořici, slunečnicová semena, dýňová semena, slunečnicový olej, sůl.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.


Ovesné vločky, i pohanku namočte večer do vody. Ráno sceďte  a vymačkejte vodu z ovesných vloček a smíchejte je dobře s pohankou a podle potřeby s pohankovou krupicí. Do těsta přidejte malinkou špetku soli a nechte chvíli ležet. Vymažte si plech olejem a nakrájejte si asi tři oloupaná jablíčka na tenké plátky. Po odležení by těsto mělo mít konzistenci "tak akorát" pro rozvrstvení na vymazaný plech. Placku dělejte do 2 cm výšky maximálně. Na povrch těsta natřete ječný slad, naskládejte jablka (doporučuji více, než na fotce). Celý koláč posypte skořicí, slunečnicovými a dýňovými semeny. (Dýňová semena na koláči chutnají opravdu skvěle - nešetřete jimi). Koláč nedělejte příliš velký, nejlepší je ho zkonzumovat první den. Potěšte blízké zdravou variantou vánočního jablečného koláče.

 




snězte koláč nejlépe v ten den, kdy jej pečete




 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

kontakt

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
obchod (zavináč) slinivkar.cz


e-shop

provozovatel :

PhDr. Zuzana Bláhová
Hostovlice 113,28562
IČ 038 101 35
obchod (a) slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Reklama

Můžete podpořit moji práci symbolickou jednou kávou.
Děkuji.