květák s cizrnou
Luxusní květáček s cizrnou a cibulí v sójové omáčce
recept obsahuje: květák, cizrnu, červenou cibuli, olej, pažitku, sójovou omáčku, malé ječné kroupy.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Na oleji orestujte červenou cibulku s květákem a přidejte sójovou omáčku a vařenou cizrnu (cizrny tak 3 lžíce na porci). Mírně dolévejte vodu, vždy když se odpaří, aby se udělal květák, jak potřebujete. Když doladíte chuť sójovou omáčkou, nasypte do pánve hrst nasekané pažitky. Podávejte mírně vystydlé (mě tak chutná květák). Jako přílohu použijte vařené malé, nebo střední, ječné kroupy.
pozn: Je to obdoba čočky s květákem, jen bývá tužší cizrna oproti čočce, hodí se mi k tomu víc ječmen, než rýže.