Kroupy s kukuřicí a velkými fazolemi
recept obsahuje: ječné kroupy, červenou cibuli, olej, sůl, vařenou kukuřici, vařené fazole, ředkvičky, pažitku. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Uvařte si předem kukuřici, kroupy a fazole. Fazole vařte s bazalkou, nebo saturejkou, můžete si je uvařit do zásoby do ledničky. Kukuřici vařím buď celou a zrníčka potom okrájím, nebo sušená zrna, když to není v létě. Konzervovanou zbytečně nepoužívám, je to na Vás. Tento recept zbožňuje můj 3 letý synek. Má rád "tuturůzu". U tohoto jídla je důležité, aby všechny hlavní ingredience byly dobře uvařené.
Orestujte na oleji červenou cibilku, osolte. Přidejte vařené kroupy, s kukuřicí a fazolemi a provařte. Dochutit můžete i ume-octem. Ozdobte měsíčky ředkviček a nasekanou pažitkou.
Získáte výborný pokrm, který se navíc nekazí (chybí vařená zelenina), můžete ho udělat víc a nechat na druhý den, nebo k včeři, jako např. přílohu k pečené zelenině, aby byla změna. Někdy si tuto kaši udělám i jako přílohu k rybám. (i když pak je to ne příliš vhodná kombinace ke strávení)