Bezlepková miso cibulačka
Recept obsahuje: Sezamový olej, dýni Hokkaido, cibuli, žlutá rajčata, nať petržele, sůl, sójové miso, kukuřičné trubky bez lepku
Recept na hubnutí a odlehčení nejtěžší stravy
Dýní a rajčat je ke konci léta vždycky dostatek. Použijte jenom domácí zdroje zeleniny. Na polévku pro dva stačí jedna větší cibule, 3 cm plátek Hokkaido, a 5 malých rajčátek. Na sezamovém oleji orestujte cibuli a hokkaido na větší kousky, osolte, dodejte rajčata na polovinu, zalijte vodou, povařte(chvíli). Tyčovým mixérem polévku mírně pomixněte (asi třetinu až polovinu materiálu, aby zoranžověla). Přidejte ještě trochu vody (pro těstoviny), přivďtě znovu k varu a dejte do polévky asi 60g kukuřičných bezlepkových těstovin. Těstoviny vařte do měkka, pozor na vyvaření vody - trochu ji hlídejte. Celá polévka zkompaktní, zhoustne. Nakonec si rozmíchejte lžičku misa, přidejte a vypněte sporák (odstavte hrnec). Cibulová chuť polévky je příjemnou změnou, komu by přišla moc "chudá" není špatné nakonec přidat kousek másla, ale určitě nepoužívejte smetanu, nebo hladkou mouku na zahuštění. Já si dopřávám víc oleje. Tětsoviny můžete nahradit lžicí kukuřičné mouky, pokud nepotřebujete polévku sytou, my doděláváme novou studnu a chtěl jsem se pořádně nasnídat. Ozdobte zelenou natí - jakoukoliv. Úspěch zaručen:-)
Nakupte si suroviny na polévku, nyní s doživotní slevou 5%
Dýňová miso cibulačka s rajčaty - bezlepková polévka.
Kdo má rád máslo, může vylepšit kousíčkem nakonec.