Grilovaná zelenina se slanou Nori omáčkou a jemnou kaší
recept obsahuje : dýni Hokkaido, mrkev, cibuli, sušená rajčata, petržel, kukuřičnou instantní kaši, kukuřičný škrob, sezamový olej, řasu Nori (plátky, nebo vločky), omáčku Tamari, sůl,
Mrkev nakrájejte na 5mm plátky, Hokkaido na 1cm. Pro jednoho stačí větší mrkev a dva kruhy z Hokkaido. Zeleninu osolte a nechte na talíři, vypustí nějakou vodu - tu vylijte. Na sezamovém oleji orestujte malou cibulku na kostičky, dvě najemno nakrájená sušená rajčata, a lžíci vloček Nori ( já si trhám plátky, všech 10 najednou, kusy o velikosti krabičky zápalek). Chvíli restujte, přidejte Tamari omáčku a zalijte trochou vody. Rozvařte řasy a lehce dozahustěte kukuřičným škrobem. Rajčata jsou dost slaná, tak pozor na množství sójovky. Omáčka ale má být slaná. Rajčata musí být měkká, Nori rozpadlá a chuť kompaktní. Podle návodu připravte kukuřičnou kaši a rozpalte dobrou pánev. Na kapce oleje grilujte zeleninu do polo měkka - podle obrázku. Podávejte pár minut odleželou kaši i zeleninu s horkou omáčkou. Ozdobte petrželkou a nepřejídejte se.
Sójové omáčky a řasy nakupujte u Slinivkáře s doživotní slevou 5%.

Grilovaná zelenina se slanou rajčatovou - Nori omáčkou a jemnou kaší