Zelenina se zázvorem a parmezánem
recept obsahuje: červenou řepu, mrkev, pariku, sezamový olel, sůl, sójovou omáčku Shoyou, mletý zázvor, celozrnnou rýži (kulatozrnnou), zelenou nať, parmezán.
recept na odlehčení nejtěžší stravy
Rýži přes noc namočte do vody, potom vařte v osolené vodě 30- 40 minut. Na sezamovém oleji krátce orestujte osolenou červenou řepu, papriky a potom mrkev. Přidejte půl lžičky mletého zázvoru (pro 4 osoby). Poduste do požadované konzistence a přidejte Shoyou. Zeleninu podávejte ideálně do půl hodiny od uvaření. Rýže vydrží i do druhého dne. Postrouhejte parmezánem a přidejte jakoukoliv zelenou nať. Jídlo perfektně prohřívá, vhodné na podzim a zimu.
Nakupujte koření a dochucovadla u Slinivkáře se slevou 5%