Fazole se zeleninou, olivami
recept obsahuje: mrkev, kápii, kedlubnu, cibuli, olivy, cibulovou nať, sůl, olivový olej, sladěnku, sójovou omáčku Tamari, kurkumu, Kuzu, rajský protlak, cayenský pepř, bazalku.
recept na odlehčení stravy, slinivkáři vynechte cayenský pepř
Fazole si den předem namočte s bazalkou, nebo saturejkou, uvařte do měkka, slijte. (komplet návod na vaření luštěnin zde) Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, kápii a olivy, potom kedlubnu, mrkev, osolte, přidejte sójovku, kurkumu, rajský protlak (lžičku). Přisypte fazole a povařte do požadovaného stavu, občas přidejte vodu. Lžičku Kuzu rozmíchejte ve studené vodě a zahustěte. Na jednoho člověka počítejte asi 30g fazolí, jednu mrkev, půl cibule, půl kedlubny - nerad udávám množství, je lepší vařit intuitivně, toto je orientační množství pro začátečníky v kuchyni.. Tětstoviny na fotce jsou bezvaječné s kopřivami, je jedno jaké použijete. Ozdobte čerstvou natí. Jídlo vás nasytí, ale neoddělá. Uvařenou zeleninu snězte do hodiny, nenechávejte na druhý den. Uvařené fazole si můžete schovat na dva dny do ledničky do zásoby.
Nakoupit suroviny z receptu nyní se slevou 5%
Fazole se zeleninou, olivami