Zdravá příloha místo knedlíků - miso kuskus
recept obsahuje: sůl Kala Namak, miso, celozrnný kuskus, mrkev, čínské zelí, sezamový olej, naklíčené fazolky Mungo,
recept na odlehčení nejtěžší stravy
Pokud chcete mít z mažela zase proutek, musíte na něj pomaleji. Žádné vařené zrní s kopřivami a mořskími řasami. Pomalounku, polehounku. Zachovejte mu 90% úroveň soli, fazolky nechte vyklíčit ať nejsou moc kulaté, čerstvé křehké zelí chutná všem (upravte množství), mrkvičku krájejte na malé kousky. Ušetříte mnoho času s vařením knedlíků a ještě víc peněz za léky v budoucnu.
Mungo musíte mít už naklíčené - podle návodu. Mrkev nakrájejte (1 pro 2 osoby) na malé kostičky, orestujte na oleji, osolte, zalijte vodou. Vody použijte asi 3x více, než kuskusu. Nechte provařit mrkev, změkne. Miso si odeberte do panáka, třetinu lžičky, zalijte teplou vodou a mechanicky rozmělněte. Jakmile změkne mrkev, nasypte do vroucí vody kuskus, nechte dojít do varu ještě krátce, dejte z ohně a přidejte miso. Přiklopte pokličkou a počkejte až bude voda pryč a kuskus měkký. Podávejte s nakrájeným zelím na nudličky, s klíčky fazolek. Vepřové, kuřecí, s omáčkou, sosem, přírodní plátek, řízek, ryba - cokoliv sameček požaduje.
Pozor na úroveň soli, Miso jí obsahuje také dost. Po takovéto příloze je muž schopen jít ještě odpoledne něco dělat, mám vyzkoušeno:-).
Přísady s 5% slevou koupíte u nás v obchodě
Zdravá příloha místo knedlíků, Miso kuskus s mrkví a čerstvým zelím