Recept na hubnutí - Fazolová
Recept (pomazánka) obsahuje: barevná fazole, saturejka, olivový olej, umeocet, shoyu sojová omáčka, pepř.
Recept není pro slinivkáře.
Jde o velmi chutnou, bezmasou pomazánku, kde udělá hodně nezdravé máslo a pepř. Mrkev na pomazánce není pro efekt "uherská pěna" potřeba, ale je to velice dobr varianta a chléb pěkně vypadá.
Upečte si kváskový chléb, několik receptů je zde na webu, kvásek rozdáváme k objednávce zdarma.
Fazlole (barevné) uvařte po celonočním namočení ve vodě, se saturejkou do měkka. Během vaření odlijte jednou, dvakrát, tmavou vodu a přidejte čistou, zbavíte se zbytečných purinů ve slupkách fazolí. Nadýmání se tak omezí, zcela přejde až si vyčistíte střeva. Jakmile jsou fazole měkké, slijte vodu, nemusíte dokonale, trochu se jí hodí v pomazánce. Polijte fazole olivovým olejem (cik cak v hrnci), přidejte shoyu sojovou omáčku (slaná), umeocet (dost slaný), opepřete (podle zvyku, spíš méně). Vše rozmixujte, můřete přidat trochu vody, nebo oleje pro zředění při mixování. Upozornění - olej musí být vždy z prvního lisování.
Pomazánku nesnězte dřív, než namazanou na kváskový chléb s máslem. Pokud se vám povede tak, jak je myšlená, užijete si parádní gurmánskou jízdu. Manžel, neříkám že nepozná že nejí maso, ale jistě vám ji nevyklopí na hlavu. Pomazánku dejte do misky, skladujte ji v lednici, ale přikryjte ji mikrotenem, rychle vysychá (přímo úměrně množství vody). Nevím jak moc musíte mít vyčištěné chuťové pohárky, aby jste v tom kýženou chuť našli, ale rozhodně nebudete zklamaní. Podávejte s nějakou čerstvou zeleninkou, na fotce je zrovna pekingská mrkev - můj oblíbený recept z dětství.
Objednat nyní ZDARMA
Recept pro zdravé - fazolová "uherská pěna"