Kuřecí vývar s kváskem a nudlemi
recept obsahuje: kuřecí vývar, sůl, pepř, Mahá koření, mrkev, pekingské zelí, slunečnicový olej, cibuli, rýžové nudle, žitný kvásek
recept je na odlehčení nejtěžší stravy - kategorie recepty / hubnutí
Recept vznikl na dovolené s omezenými surovinami, pepř můžete nahradit trochou majoránky, nebo libečku. Vývar uvařte z domácího kuřete, nebo slepice, sceďte, vařenou mrkev pomačkejte a nechte ve vývaru (pokud polévku sníte v den vaření). Kuře vařte v čisté vodě s cibulí a jednou mrkvičkou, Mahá kořením, sůl a pepř(majoránku) přidejte nakonec varu. Nakrájejte čerstvou mrkev a pekingské zelí na kousky, orestujte posolené na kapce oleje aby zkaramelizovaly cukry vytékající ve šťávě ze zeleniny. Namočte deset minut před slitím vývaru rýžové nudle. Připravte si jednu polévkovou lžíci kvásku, který poctivě rozmícháto ve skleničce s vodou na co nejjemnější, tekuté těstíčko.
Vývar slijte, přidejte orestovanou zeleninu a kvásek, přiveďte k varu. Do vařící polévky vložte nulde, vařte podle potřeby 5- 10 minut, dokud nezměknou.
recept je na odlehčení nejtěžší stravy - kategorie recepty / hubnutí
Recept vznikl na dovolené s omezenými surovinami, pepř můžete nahradit trochou majoránky, nebo libečku. Vývar uvařte z domácího kuřete, nebo slepice, sceďte, vařenou mrkev pomačkejte a nechte ve vývaru (pokud polévku sníte v den vaření). Kuře vařte v čisté vodě s cibulí a jednou mrkvičkou, Mahá kořením, sůl a pepř(majoránku) přidejte nakonec varu. Nakrájejte čerstvou mrkev a pekingské zelí na kousky, orestujte posolené na kapce oleje aby zkaramelizovaly cukry vytékající ve šťávě ze zeleniny. Namočte deset minut před slitím vývaru rýžové nudle. Připravte si jednu polévkovou lžíci kvásku, který poctivě rozmícháto ve skleničce s vodou na co nejjemnější, tekuté těstíčko.
Vývar slijte, přidejte orestovanou zeleninu a kvásek, přiveďte k varu. Do vařící polévky vložte nulde, vařte podle potřeby 5- 10 minut, dokud nezměknou.
Vývar nechte slaný tak, jak máte rádi, doporučuji méně, i když nudle hodně soli "sežerou". Kvásek dodá polévce mírné zahuštění a skvělou, lehce nakyslou chuť. Extrémně dobrá, výživná polévka, hodící se na hory, do zimy, k fyzické námaze. Čerstvá petrželová nať by polévku ještě zvedla, ale i tatoje fantastická.
.png)
Kuřecí vývar s žitným kváskema rýžovými nudlemi - fantastická polévka