Kapusta s čínským zelím a kešu
Recept obsahuje: kapusta, mrkev, čínské zelí, kešu ořechy, rýže basmati, naklíčená řeřicha, olivový olej, sůl, sójovou omáčku Shoyu, Sladovit, škrob Kuzu, saturejka, kajenský pepř.
Jídlo není pro slinivkáře, obsahuje ostré koření
Tato směs je příjemně hořkosladká, jemně pálivá. Nakrájejte pravé čínské zelí a kapustu. Na olivovém oleji chvilku opražte pokrájené kešu oříšky, rychle černají. Ořechy zasypte zelím kapustou, osolte, osaturejkujte a duste do změknutí kapusty. Nakrájejte/nastrouhejte si mrkev na nudličky, připravte si do panáka dvě lžičky škrobu Kuzu, zalijte do poloviny odlivky studenou vodou, rozmíchejte a přidejte po okraj sojovku (úměrně celkovému množství zeleniny). Když je kapusta změklá, během dušení můžete lehce přidávat vodu, přlijte směs na zahuštění, v tom okamžiku ještě lžíci, dvě Sladovitu a pěkně si pohlídejte hustotu. Korigujte to opatrným přidáváním, vody, když jí začíná být nedostatek - musí vám vzniknout hnědá, tekutá omáčka. Když je tekutá a provařená, přidejte mrkev a špetku Kajenského pepře. Chvilku směs ještě promíchněte, aby se opařila mrkev a je hotovo. S chutí směsi si můžete pomocí sojovky a sladovitu pěkně pohrát.
Výsledkem je zdraví prospěšné jídlo s čínským zelím, které je nahořklé, jemně pálivé - pro chlapáky. Čísnské zelí je vhodné při redukčních dietách.
Basmati a řeřicha jako příloha..fantazie.
Kapustičky s čínským zelí a kešu ořechy