Kapustová misopolévka s kurkumou
recept obsahuje: mrkev, kapustu, řasu Nori, olivový olej, sůl, saturejku, kurkumu, Hatcho miso, celozrnné těstoviny
lehce stravitelná polévka s detioxikačními účinky
Zeleninu musíte mít ze zahrádky, nebo od farmářů jinak vám nebude chutnat a rozhodně nebude detoxikovat.
Pro dvě osoby stačí pár listů kapusty a větší mrkev. Nakrájenou kapustu posolte a dvacet vteřin restujte na malém množství olivového oleje. Přidejte mrkev, saturejku, kurkumu a zalijte vodou - cca 0.5l. Utrhněte kus řasy Nori, nebo použijte vločky a přidejte do varu. Přisypte hrst těstovin. (Těstoviny přidávejte pouze, pokud máte hlad.) Povařte 10 - 15 minut. Připravte si sójové Hatcho miso - do panáka dejte trochu vlažné vody a v ní rozmělněte lžičku pasty. Přidáte po odstavení polévky. Zeleninovou polévku snězte do hodiny, potom se zelenina stává kyselinotvornou a tělu neprospěje. Pozor na miso, obsahuje dost soli. Pokud je polévka slaná málo, můžete ji dochutit sójovou omáčkou. Mořské řasy přidávejte do jídel denně, pomáhají k rekonvalescenci orgánů a udržení zdraví.
Nakupujte zdravá ochucovadla u Slinivkáře s doživotní slevou 5% >>>
Lehce stravitelná polévka s detoxikačními účinky