bazalková kapusta s jáhlami
bazalková kapusta s cibulkou a jáhlami
recept obsahuje: kapustu,cibuli, olej, mořskou sůl, bazalku, zeleninový vývar, jáhly.Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Na slunečnicovém oleji orestujte větší kousky cibule a na čtvrtky nakrájené růžičky kapusty, osolte, mírně dvakrát podlijte zeleninovým vývarem. Podlévejte jenom tak, aby vývar prudce zpěnil, ne abyste zchladili celé jídlo a přivádělo ho znovu k varu. Doděláte tak zeleninu k potřebné měkkosti. Bazalku přidávejte až těsně před litím vývaru, nejlépe čerstvou. Podávejte s vařenými jáhlami.
pozn: Místo bazalky, nebo k ní, můžete použít i česnek, ale pozor, jde o to, jak moc Vám česnek vadí. Mě vadil vždycky v kombinaci s jakýmkoli živočišným tukem. V těchto čistě rostlinných jídlech mi nedělá nic. Dnes ho používám méně, než dřív.