Nudle se sojovým masem a zeleninou
recept obsahuje: rýžové nudle, cibuli, mrkev, lusky fazolek, sojové maso - drť, sojovou omáčku shoyou, sůl, kurkumu, sladkou papriku, kuzu, sezamový olej, suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, kde po registraci získáte slevu.
Sojové maso (drť) namočte na pár hodin, nejlépe přes noc do kořeněné vody. Do nálevu dejte sojovou omáčku, sůl, kurkumu, papriku, olej. Před vařením drť slijte, můžete ji trochu vyždímat. Deset minut před vařením namočte nudle do studené vody. Fazolky lehce osolte a dejte na 15 - 20 minut na pařák.
Nakrájejte cibuli a mrkev na prožky. Na sezamovém oleji orestujte cibuli a mrkev. Přidejte sojové maso, pokud dojde voda na pánvi, tak i vodu, nebo trochu láku a duste dokud není sojové maso měkké. Pozor na přidávání láku do jídla, můžete vše přesolit. Když necháte sojové maso naložené přes noc, nebude jeho příprava trvat tak dlouho a nerozvaříte zbytečně zeleninu. Uvařte nudle podle návodu, většinou stačí pár minut, po slití nudle krátce propláchněte studenou vodou, neslepí se. Nudle dejte na talíř se sojovou směsí a posypte napařenými fazolkami.
