cizrna se špenátem a pečenou zeleninou
recept obsahuje: cizrnu, listový špenát, cibuli, sůl, růžičkovou kapustu, petržel, rýžové těstoviny, kvašenou zeleninu. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Na velké kousky rozkrájejte petržel a s růžičkovou kapustou dejte péct na 20 minut do trouby. Dejte si vařit osolenou vodu na rýžové těstoviny. (pozor na složení, používejte ty, co jsou pouze z rýžové mouky a vody). Těstoviny namočte před vařením na 5 minut, vařte dalších 5 minut, potom nechte dojít a slijte. Na větší kusy nakrájejte cibuli, osolte a orestujte ji. Přidejte na pánev vařenou cizrnu a prohřejte, na poslední minutku hoďte do pánve umyté listy špenátu. Není to náhodná kombinace zeleniny, chuť špenátu s křupnutím cibulky, doplněné podmanivou chutí upečené petržele je výborný zážitek. Dělám si to jídlo často, v době sklizně špenátu. Podávejte s kvašenou zeleninou nakonec jídla. Nebudete schopni zastavit, dokud ne dojíte všechno.
pozn: Je důležité používat zeleninu ze zahrádky, od poctivých trhovců, ta má chuť a najíte se. Pokud neseženete dobrou zeleninu, nepochutnáte si nikdy. Můžete zkusit přidat trochu česneku.
.jpg)