Zrdavé křoupání, pečená cizrna
Recept obsahuje: cizrnu, sůl. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Pečená cizrna je dobrá ke každodennímu zobání a křoupání.
Cizrnu namočte a uvařte podle základního receptu vaření luštěnin.
Vařenou cizrnu před pečením propláchněte v čisté vodě s mořskou solí (můžete sůl dát do hrnce na poslední minuty varu) a takto uvařenou a osolenou dejte na pekáč, pokapejte olejem (není nutné), promíchejte a upečte dokřupava. Během pečení vypouštějte páru z trouby. Cizrna zůstane suchá, ale poživatelná. Není to úplně vzorová úprava luštěnin, hodí se spíš pro zimní období, cizrně dodáte varem a pečením mnoho energie. Je to náhražka smažených pochutin, záchrana při záchvatech chutí na něco nezdravého, něco k televizi.