Pečený fenykl s povidlovou omáčkou
recept obsahuje: fenykl, petržel, cibuli, dlouhozrnnou rýži natural, slunečnicový olej, sůl, sojovou omáčku shoyou, tymián, rýžovou mouku, povidla bez přidaného cukru.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Nakrájejte petržel s fenyklem na velké kusy do trouby. Zeleninu posolte, potřete olejem a posypte tymiánem. Můžete nechat chvilku odležet. Dejte péct - dobu musíte vysledovat u vaší trouby. Od cca 15 minuty pečení sledujte zeleninu a ukončete pečení podle vzhledu a měkkosti zeleniny. Sladká omáčka - záleží, jak moc ji chcete jemnou. Na fotce jsem cibuli nepasíroval - nevadí mi kusy - nechávám na vás. Orestujte cibulku najemno, se solí, do měkka. Na tři porce mi stačila jedna lžíce povidel bez přidaného cukru. Přidejte lžíci povidel a opatrně přilijte vodu. Až když se vpovidla rozpustí a povaří s cibulkou, dodělejte chuť omáčky sojovkou. Stačí velmi málo, povidla a cibulka mají dost výrazné chutě. Lehce zahustěte pomocí rýžové mouky a řádně provařte. Podávejte čerstvě upečenou zeleninu politou omáčkou s dlouhozrnnou rýží natural. (návod na uvaření rýže)
Omáčka má velmi výraznou chuť, opatrně s ní. Mí kluci označili tento pokrm za jídlo roku.
