Mahá omáčka se zeleninou
recept obsahuje: červenou cibuli, pórek, mrkev, ředkvičky, celer, klíčky mungo, sezamový olej, zelený salát, omáčku shoyou, mahá koření, rýžovou mouku, kulatozrnnou rýži, miso. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Opravdu dobý nápad.
Cibuli s pórkem na větší kousky orestujte na sezamovém oleji, přidejte kořenovou zeleninu - mrkev, celer, ředkvičky a zalijte podle chuti sojovou omáčkou Shyou.
Směs podlijte vodou a přidejte Mahá koření - více neuškodí. Vařte do měkka tak, aby v hrnci zbyla nějaká voda na výrobu omáčky. (to je třeba mít vyzkoušené - nelze radit množství a pod.) Když je zelenina dobře uvařená, zahustíte trochou rýžové mouky, případně ještě dochutíte sojovkou a provaříte. Nakonec varu přidejte větší množství klíčků Mungo.
Kulatozrnnou rýži uvařte podle návodu na vaření obilí a místo soli použijte Miso. V tomto případě nejde o získání enzymů, ale o chuť. Můžete tedy přidat miso na začátku vaření rýže.
Podávejte na čerstvých listech salátu. Budete se olizovat ještě ve spánku.
