Čína s houbami Shiitake ze sojového masa
recept obsahuje: sojové maso, sušené houby Shiitake, mrkev, cibuli, zelí, sushi rýži, sezamový olej, kurkumu, sojovou omáčku shoyou, papriku sladkou, Kuzu škrob, suroviny nakupujte v našem e-shopu, kde po registraci dostanete slevu 5% na nákup
Namočte nejlépe přes noc houby se sojovým masem společně do vody - láku. Lák - voda, olej, sůl, sojová omáčka, paprika, kurkuma. Nechte po celou dobu v ledici.
Jídlo - Nakrájejte najemno cibuli, osolte a orestujte. Přidejte sojové maso s houbami, částečně i s lákem a nechte vařit s občasným dolitím vody, dokud není maso měkké. Když už začíná být jedlé, tak ve dvou třetinách varu, přidejte nakrájenou mrkev a Kuzu rozpuštěné ve studené vodě. Vše dovařte do potřebného stavu. Hustota omáčky, stav mrkve a masa. Podávejte se sushi rýží a čerstvým zelím na ozdobu. Houby Shiitake nemusí být v jídle obsaženy tak moc, mají dost výraznou chuť, která ještě při dlouhém vaření vynikne. Počítejte tak dva kousky houby na jednu porci - odhadem. Tímto jídlem nepohrdne leckdo zdravý.
U hub je vždy sporná stravitelnost, pokud jste po záchvatu slinivky, vyndejte je z talíře - pro jistotu. Je to však bezmasé jídlo, a pokud vám nevadí sojové maso, zvládnete dva kousky shiitake. Houby s živočišným tukem, to je skutečné drama.. Jídla postupně získávají na celkové pikantnost a tedy i na nestravitelnosti - to jak víc a víc zvládá moje slinivka. S tím nic neudělám, Obilné kaše mi stačí k snídani:-).
