Pečená zelenina s pastou z červené čočky
recept obsahuje: červenou čočku, umeocet, mrkev, celer, cibuli, saturejku, sezamový olej, kváskový celozrnný chléb, bazalku. Suroviny nakoupíte výhodněji v našem e-shopu kde můžete, díky registraci získat ještě slevu na váš nákup.
Jídlo je vhodné pro lehkou večeři, nebo například jeden z chodů na oslavě. Dobře nasytí a nikoho neurazí, spíš vám to všichni pochválí. Mrkev, cibuli, celer nakrájejte na velké kusy, osolte, omastěte sezamovým olejem, posypte bazalkou a dejte péct do trouby. Vidličkou zjistíte stav zeleniny, pečte cca 20 min.
Červenou čočku uvařte se saturejkou, stačí ktší doba než u běžné čočky, Červenou čočkunamočte na hodinu před vařením, potom je doba varu opravdu krátká. Z uvařené čočky vylijte zbytek vody (pokud je třeba) a rozmixujte ji na hladkou pastu,..krém dochuťte omeoctem. Nechte hmotu vlažnou a komu se chce, naservírujte jí na malé talířky pomocí pytlíku a zdobící špičky (cukrářská pomůcka). Přidejte voňavou pečenou zeleninu a čerstvý kváskový chléb. Krém má velmi jemnou chuť, která si jistě získá své přívržence.

Dezert na oslavu, lehká večeře, zdravé jídlo pro děti