Zelenina s tofu a zázvorem - jak používat koupený vývar
recept obsahuje: mrkev, růžičkovou kapustu, pórek, celer, zázvor, tofu natural, rýžový olej, Tamari omáčku, himálajskou sůl, zeleninový vývar v prášku, semínka hořčice, citrón, rýži
Zeleninu (pro dva) i tofu nakrájejte dle uvážení na kousky, z čerstvého zázvoru stačí dva, tři tenké plátečky. Rozpalte a osolte rýžový olej, orestujte velmi krátce zeleninu, přidejte pár semínek hořčce. Ve sklenici si rozmíchejte dvě špetky práškového BIO vývaru bez česneku a droždí , 0,5 dcl vody a zeleninu podlijte, nemusí plavat, stačí to na ochucení a dodělání zeleniny doměkka. Pokud se vám to nebude zdát slané, přidejte Tamari a zakapejte citrónem. Podávejte s uvařenou rýží. S hořčičným semínkem a zázvorem (kvůli chuti) opatrně. Vývar používám jako ochuvadlo, nevařím z něj polévky - polévky vařte z domácí, kvalitní zeleniny, nebo masa:-).
Přírodní dochucovadla, omáčky, koření nakupujte s doživotní slevou 5% u Slinivkáře

Zelenina s tofu, zázvorem, dochucená instantním vývarem bez česneku a droždí