jáhly s ovocným želé
Jáhly s ovocným želé
recept obsahuje: jáhly, mořskou sůl, agar, ovoce - kuličky černého rybízu a muchovníku, rozinky, vodu. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.Agar seženete ve zdravých výživách, jako přírodní želírovací prostředek. Natrhejte kuličky černého rybízu a muchovníku, rozvařte je ve vodě a přeceďte. Uvařte si jáhly, spíš do rozvařené varianty (více vody, delší var). Jáhly ještě za tepla rozprostřete na pekáč a umačkejte mokrou lžicí. Potom začněte znovu vařit scezenou červenou šťávu z ovoce, vypněte plamen a podle návodu vyrobte směs pro želé z agaru, přidejte rozinky pro vyšší sladkost. Na studené jáhly nalijte ještě teplou směs agaru a nechte vystydnout. Jáhly i agar pěkně ztuhnou, je to dobrý, letní a celkem zdravý dortík.
pozn.: Tento recept přidávám spíš pro jeho atraktivitu, považujte ho za recept "na cestě", kombinace ovoce a obilí není dokonalá ke strávení. Rozinky můžete přidávat a taky nemusíte, někdo je nemá rád. Pokud se budete snažit osladit jáhly, čímkoli, neztuhnou vám. Na fotce ještě prosvítá myslím banán, ty dnes již nejím. Nedoporučuji do dezertu banán!
.jpg)