Domácí ječné noky
Domácí ječné noky s mrkví, paprikou a tofu
Recept obsahuje: Ječná mouka celozrnná, mořská sůl, olej, ume-ocet, paprika, mrkev, tofu. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Na oleji orestujte papriku s mrkví, osolte mořskou solí, zakápněte ume-octem. Tofu rozlámejte a povařte ve slané vodě, rozmixujte a vmíchejte do zeleniny. Podávejte s těstovinami z ječné celozrnné mouky.
Těsto na noky: ječná mouka, sůl, voda
Zpracujte pevné těsto a nechte hodinu odležet. Vytvarujte z těsta stejné šišky a nakrájejte na širší plátky. Vzniklé nočky dejte na deset minut do osolené, vroucí vody.
Pozn: Ječnou mouku se naučte používat. Není drahá a je málo lepková. Dělám z ní výborný kváskový chléb (žitno-ječný, 50/50).
.jpg)