Fazolky s žitnými plackami
recept obsahuje: cibuli bílou, cibuli červenou, čerstvé fazolky, kořenovou petržel, olivový olej, umeocet, sojovou omáčku Tamari, koření Mahá, celozrnnou žitnou mouku, drcený kmín, sezamová semínka, sůl.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Jde o velmi chutné jídlo pozdního léta. Uzrály fazolky a je vedro. Jednoduchý recept - pojídejte vlažné fazolky a vychladlé placky.
Na oleji orestujte bílou cibulku, petržel na kousky (tak do 20%), a hrst očištěných, pokrájených fazolek. Přidejte umeocet se sojovou omáčkou v poměru 50/50. Pozor na přesolení - umeocet obsahuje mnoho soli. Kombinací těchto dvoukoření si určete stupeň kyselosti, mě to kyselé, v horkých dnech, chutná. Přidejte ještě koření Mahá a cca 15 minut opékejte/podlévejte/ duste na pánvi. Fazolky musí být měkké. Při podávání je posypte jemně nakrájenou syrovou cibulí, zvlote raději jemné kstičky, budete mile překvapeni skvělou chutí. Jako přílohu si udělejte placky na sucho pečené, z celozrnné žitné mouky, vody, soli, kmínu a sezamových semínek. (Recept zde na webu)
pozn.: Cibulku na vrchu jídla krájejte jemněji, než já na fotce.
