Mahá pyré s fazolkami
recept obsahuje: mrkev, petržel, šalotka, celozrnná kulatá rýže, fazolové lusky, slunečnicový olej, sůl, rýžová mouka, koření Mahá, voda.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Perfektní jídlo pro děti. Jemné pyré(hustá omáčka) pouze ze tří druhů podzimní zeleniny zeleniny. Pyré je krásně nasládlé po mrkvi s perfektní chutí restované šalotky a hlavně petržele.
Nakrájejte na velké kusy (pro cca. čtyři porce) dvě velké mrkve, stejné množství petržele a dvě šalotky. Osolte a orestujte na slunečnicovém oleji s kořením Mahá.
Podlijte vodou a uvařte do měkka. Rýži uvařte podle návodu, fazolky dejte na 30min na pařák(napařuji fazolky nad hrncem s rýží). Zeleninu na pyré, když je úplně měkká slijte (vývar si nechte na doředění) a dokonale rozmixujte. Pokud si přejete hustší konzistenci přisypte do mixované zeleniny lžičku rýžové hladké mouky. Můžete ještě dosolit podle chuti. Dejte si trochu práci s mixování a ředěním. Pokud přidáte mouku, ještě chvíli provařte - pozor bublá a prská to z hrnce.
Podávejte s měkkou kulatou rýží a fazolovými lusky. Chuť tohoto pyré s Mahá kořením je, dle mého názoru, dokonalá. Dětem to velmi chutná.
Abyste ještě zvedli hodnotu jídla, použijte na uvaření rýže zeleninový vývar s mořskými řasami.
pozn: Vyzkoušel jsem verzi pyré s lžicí přepuštěného živočišného másla - pro zdravé jedince, ne-Vegany - je to také extra dobré.
