Kukuřičná kaše a tepelně upavená zelenina - lehce stravitelná snídaně, která prohřívá slinivku a startuje zažívání

recept obsahuje: mrkev, dýni (šedou), brokolici, kukuřičnou krupici, sůl, Mahá koření, saturejku
recept na teplou snídani pro slinivkáře

Kukuřičnou krupici namočte na 10 hodin (přes noc) do vody, nebo na výrobu kaše můžete použít kukuřičnou kaši instantní, jde o to kolik času, nebo peněz máte. S kaší z drcené kukuřice se sice děláte, ale stojí minimum a kaše může chutnat lépe, jenom vědět jak ji uvařit. Ráno do hrnce s kukuřicí dejte ještě více vody, aby byla třeba 2 cm pod hladinou, špetku mořské soli a přiveďte k varu. Na mírném ohni za hlídání a pod pokličkou kaše vzniká kolem 15-20 minut. Je to jenom odhad, myslím, že to může být i méně, potom kaši vypněte a ještě docela řidkou ji nechte pod pokličkou dojít. Při varu kaši promíchávejte aby se nepřipálila a dejte pozor, jak houstne začíná "prskat" z hrnce, přikryjte ji pokličkou. Vodu můžete podle potřeby i dolít. Kaše je velmi sladká.
Zeleninu očistěte, nakrájejte a na kapce dobrého oleje, (můžete zeleninu klidně jenom dusit ve vodě) posolenou s Mahá kořením a saturejkou krátce orestujte, podlijte vodou a pod pokličkou poduste do měkka. Pokud se někdo bojí brokolice, dejte si místo ní třeba petržel. Zeleninu zkonzumujte nejlépe najednou a k obědu si udělejte opět čerstvou, třeba pro změnu s masem a bez obiloviny. Takováto snídaně vás nasytí, neunaví příliš trávením a zahřeje což slinivka potřebuje, zvlášť v tomto chladném období.

Nakupujte obilné kaše a přírodní koření u Slinivkáře s doživotní slevou 5%



Kukuřičná kaše s tepelně upravenou zeleninou  - dobré jídlo pro slinivku

Nakupujte obilné kaše a přírodní koření u Slinivkáře s doživotní slevou 5%



 


Odběr receptů zdarma
Vstupte do e-shopu

Menu

Související


Kontakty

slinivkar.cz

Tomáš Bláha
+420 777 807 124
tomas (zavináč) slinivkar.cz



vlastni www ?
poradenství,
tvorba webu
777 807 124

e-shop
provozovatel

PhDr Zuzana Bláhová
IČ 038 101 35

kontakt
obchod(a)slinivkar.cz

 Obchodní podmínky

Solar X-rays:

Geomagnetic Field:
Status
Status
 
Reklama