Kváskový špenátový závin s tofu
recept obsahuje: žitný kvásek, špaldovou hladkou mouku, špenátový protlak, vodu, sůl, sojovou omáčku, cibuli, olej.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Je to špaldový experiment, takže je odsouzen k vystavení za každou cenu..:-)
Nikdy jsem nedělal z kynutého těsta závin, jedině ze super tučných těst podle babičky. Omluvte sníženou kvalitu výrobku. Jídlo je to velmi dobré.
Do mísy se dvěma lžičkami žitného kvásku dejte večer hrnek hladké špaldové mouky a smíchejte s vodou tak aby těsto šlo ještě míchat ručně. Nechte prokvasit (nechávám to přes noc). Po prokvašení těsto osolte, přidávejte čerstvou mouku a zpracovávejte dokud nebude pevné, pěkné na vyválení placky. (Tady jsem ujel a nechal jsem těsto málo zpracované a řidší. Vyválel jsem k tomu stavu těsta neúměrně tenkou placku.)
Náplň - osmahněte najemno nakrájenou cibulku na oleji a na mini kostičky nakrájeným tofu, ochuťte (více) sojovou omáčkou. Přidejte sůl podle chuti a špenátový protlak - lépe by se to dělalo s normálním špenátem - ne protlakem. Dobře provařte celou směs s tofu a zastavte var právě v bodě kdy se dobře vyvaří většina vody. Řidká hmota dělá problémy.
Na vyválenou placku rozneste ne vařící náplň a zabalte stejně jako u jiného závinu. Slepení těsta na potřebných místech podpoříte navlhčením vodou.
Pečte pomalu, na 150-180 stupňů - kolem 30-40 minut.
Závin je o 200% lepší druhý den. (Chlebíčky, pizzu a lečo jsem měl vždycky raději studené, odleželé..)
Pokud nemáte žitný kvásek, nechte si ho poslat ZDARMA K OBJEDNÁVCE (neposíláme v pátek)
Objednat nyní ZDARMA


množství náplně a ruka pomocníkova