Pohanková kaše s grilovanou zeleninou
obsah receptu: kapusta kadeřavá, nakládané olivy, lilek, mrkev, cibule, sezamový olej, sůl, pohanková krupice
suroviny nakupujte v našem e-shopu, kde získáte 5% slevu na nákup po registraci
Velmi rychlé jídlo, vhodné jako oběd nebo večeře. Pohankovou krupici namočte alespoň na 2 hodiny před grilováním do hrnce s vodou - 90g na jednu porci. Vodu osolte.
Zeleninu si rozkrájejte, osolte, nechte chvíli odležet. Rozpalte pánev a na sezamovém oleji (nebo suché keramické pánvi) ogrilujte dozlatova - do požadovaného stavu zeleniny. Pohankovou kaši dejte vařit těsně před grilováním, stačí jí 10 minut varu (klidně méně) a nechat chvilku dojít pod pokličkou.
Zeleninu podávejte s vlažnou kaší (je chutnější) a olivami.

Grilovaná zelenina s pohankovou kaší