Pečená zelenina s rajskou cizrnou a rýžovými těstovinami
recept obsahuje: mrkev, celer, petržel, kopr, olej, sůl, rýžové nudle, cizrnu, cibulku, česnek, bazalku, rajský protlak, sojovou omáčku. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Zeleninu upečte naloženou v soli, oleji a kopru. (místo kopru může být tymián, bazalka) Uvařenou cizrnu s bazalkou, dejte na chvíli orestovat s cibulkou a česnekem (kdo ho snese). Ochuťte sojovou omáčkou a rajským protlakem, stačí malá lžička. Poku jíte delší dobu podle těchto návodů, bude pro Vás chuť protlaku velmi výrazná. Není v jídle pro nějaký zdravý efekt, ale pro milovníky rajských, italských omáček. Občas mi na to přijde chuť. Přílohou mohou být jakékoli těstoviny. Výborné to je i s pohankou, dochucenou čerstvými bylinkami, nebo ještě česnekem. (česnek raději jen pro zdravé..)
pozn: rajského protlaku dávejte minimálně, ne kvůli slinivce, ale kvůli neprospěšnosti rajčat