Fazole Adzuki načerveno
Obsah receptu: fazole adzuki, bazalka, mrkev, petržel, cibule, bílá sushi rýže, sůl, umeocet, olivový olej, koriandr.
Suroviny jako sushi rýže, nebo koření seženete levně v našem obchodě, kde po registraci získáte ještě 5% slevu.
U receptu jsem použil moji oblíbenou kombinaci kořenové zeleniny s červenou řepou - jde o podzimní recept s koriandrem.
Fazole Adzuki uvařte s bazalkou. Musí se den předem namočit do hrnce s vodou, potom dlouze vařit s minimálně jednou výměnou vody během vaření. Odlévání horké a dolévání studené u fazolí způsobuje odplavení nežádoucích purinů, které mimo jiné způsobují nadýmání. Zároveň odplavíte přebytečnou bazalku, která sice dělá to samé, ale ve velkém množství na talíři není dobrá. Vařte do vám příjemné měkkosti.
Fazole si nechte slité stranou. Dejte vařit (hodinu namočenou) sushi rýži na deset minut se špetkou soli. Nakrájejte zeleninu, orestujte a osolte. Potom přidejte koriandr a zalijte vodou, povařte 5 minut. Přidejte fazole. Konečné chuti docílíte přidáním umeocta - začněte s malým množstvím a ochutnávejte, ať jídlo nepřesolíte. Podávejte se sushi rýží. Hračičkové ozdobí zelenou bazalkou.
Zeleninové jídlo snězte najednou - nenechávejte si na druhý den, nebo na večeři. Stará vařená zelenina není chutná a není zdravá.
.png)