Tuřín s rakytníkem a rukolou
recept obsahuje: tuřín, rakytník, brokolici, rukolu, ranné zelí, olej, sojovou omáčku shoyou, citrón, ječné kroupy, pohanku. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Tuřín s kuličkami rakytníku orestujte na oleji se sojovou omáčkou a brokolicí. S množstvím rakytníku to nemusíte přehánět, je dost aromatický. Kromě vzácných látek dodá rakytník celému jídlu i nezaměnitelnou, navinulou chuť. Zeleninu chvíli duste a ke konci varu přidejte na nudličky nakrájené čerstvé, jarní zelí a celé listy rukoly. Doporučuji vyzkoušet listy smetanky lékařské, nebo bršlice kozí nohy, sebrané na zahrádce na jaře. Plané byliny můžete do jídla přidat úplně nakonec a tepelně je vůbec neupravovat. Rukola v tomto případě je tepelně zpracovaná, chtěl jsem to vyzkoušet. Nakonec jídlo lehce pokapejte citronem.
Jako přílohu jsem uvařil menší ječné kroupy s pohankou.Tato kombinace chutí se opravdu velice vydařila.
pozn: citronu stačí málo, ani nemusíte vymačkávat šťávu
