Kapustovo květáková miso polévka s kukuřicí
recept obsahuje: rýžové miso, květák, kapustičky, pórek, sůl, sezamový olej, kukuřici, kápii.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Polévka je jemná, nezahuštěná. Na sezamovém oleji orestujte (pro čtyři osoby) 15 cm pórku, polovinu květáku a čtyři větší růžičky kapusty. Trochu osolte, zalijte vodou a uvařte do měkka. Připravte si vařenou kukuřici, v létě ji můžete navařit, okrájet a zamrazit, nebo na podzim koupit mraženou. V malém množství bych to neřešil, v létě jsem si navykl a mívám na ni chuť častěji. Rozmixujte dobře zeleninu, dochuťte rýžovým misem. Prohřejte kukuřici, podávejte společně s polévkou a kápiíí na ozdobu. Polévku máte raz dva, potěší každého. Je lehounká, na večeři ideál.
