Uzené tofu se zeleninou
recept obsahuje: uzené tofu, mrkev, cibuli, petržel, zelí, šalotkovou nať, pražená dýňová semena, list salátu kaufland, sezamový olej, sůl, kurkumu, mahá koření, celozrnný kváskový chléb.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Po odpolední práci na zahradě - pořádná večerě.. Vydatné, zdravé a velmi chutné jídlo, které vás zasytí.
Opražte si dýňová semena - na sucho, na dobré pánvi, dohněda. (ještě je před pražením semena propláchnu slanou vodou, musíte je o to déle sušit, mají však lepší chuť). Nakrájejte si zeleninu. Porce pro dva - jedno tofu, jedna velká cibule, dvě mrkve, stejné množství zelí (prdelka 3cm vysoká), jedna petržel. Přesné dávky, abych zklamal perfekcionisty, si musíte určit sami. Opakovaně se mě ptáte na gramy, opakovaně říkám je to jedno, protože s větším podílem té, nebo oné zeleniny se jemně změní chuť a bude to stejně dobré. Navíc, když tělo něco potřebuje, třeba z cibule, ruka vezme větší. Takže se toho nebojte.
Na sezamovém oleji orestujte cibuli se zelím, přidejte sůl, mrkev a petržel. Okořeňte Mahá kořením, malinko přidejte kurkumu. Přisypte uzené tofu a poduste, aby tofu změklo. Šalotku jsem tam dal, protože jsme ji dostali, nebyla vůbec dobrá, raději ji přidávejte až v létě ze zahrádky. Směs zeleniny a tofu podávejte na listu salátu (ten se dal, v zimě Vás zelené křoupání nadchne), vypadá to dobře. Posypte bohatě dýňovými semínky. Celozrnný kváskový chléb a užijte si jízdu. Neplánujte však po jídle již další činnost, budete mít tendenci se přejíst. Nejezte později než v 18 hod.
vydatné jídlo z uzeného tofu