celerová polévka
recept obsahuje: celer, olej, mořskou sůl, žitnou mouku, šalotku, zeleninový vývar. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Výjimečně dobrá, jednodruhová polévka z celeru. Na velké kusy nakrájejte celý celer, orestujte na oleji a osolte. Podlijte půl litrem zeleninového vývaru a povařte doměkka. Uvařené kostky celeru rozmixujte a přidejte vývar smíchaný s troškou žitné mouky. S moukou opatrně, polévka velmi zhoustne. Řeďte podle potřeby vodou, nebo vývarem. Před podáváním musí být polévka kompletně provařená. Ozdobte jakoukoli zelenou natí. Na fotce je šalotka.
pozn: Při fázi mixování celeru, můžete, pokud máte dost, rozmixovat zelenou nať petržele, nebo cibule, polévka získá pikantnější chuť. Zvláštní, ale dobrá je posypaná vločkami Nori.
.jpg)