Kukuřičný aspik s klíčky a zeleninou
recept obsahuje: kukuřičné vločky, klíčky mungo, ume-ocet, mrkev, červenou cibuli, olej, sůl, tymián.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Milovníci aspiků - je to tu:-) Z ranní kaše mi zbylo více a tak jsem ještě za tepla vymazal hrnečky lehce olejem..
Uvařte si řidší kaši z kukuřičných vloček (mimochodem je to výjimečně dobrá kaše), vymažte nádoby - hrnečky, skleničky, cokoli olejem. Do nádobiček nasypte čerstvé klíčky mungo(1 cm do šálku). Klíčky zakápněte ume-octem, nebo ocet rovnou vmíchejte do kaše - je to asi rozumnější - podle chuti.
Uvařenou kaši nechte malinko vystydnout a dokud je kaše tekutá, dejte jí do hrnečků, asi do poloviny. promíchejte lžičkou s klíčky a dolijte ji po vršek hrnečku.
V hrnečcích ji nechte vystydnout v místnosti a potom dejte do chladu. Kaše ztuhne do tvaru nádob a máte zdravou, výživnou, vzhlednou a velmi dobrou přílohu pro návštevu, co by nesnesla pohled na kaši na talíři:-)
"Masem" v receptu je orestovaná mrkev s červenou cibulí na panenském oleji, se sojovou omáčkou a tymiánem.
pozn: kdo nemusí kyselé, může dělat kukuřičné bobky i bez octa