Cuketa s čočkou a řasou Hijiki
recept obsahuje: žlutou cuketu, olivový olej, cibuli, cibulovou nať, rajče, červenou čočku, umeocet, řasu hijiki, sůl, petržel, dlouhozrnnou rýži natural, oves bezpluchý.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Letní recept, s výjimečně dobrou, osvědčenou kombinací červené čočky a řasy Hijiki. Pokud Vás zahrada, nebo babička zahltí žlutými cuketami, nevíte pořádně co s nimi a nemáte chuť na apokalyptycky mastné "bramboráky" z cuket, zkuste změnu - zdravou a lehkou zapečenou cuketu. Rozpulte cuketu podélně a lžící vysdlabejte jádřincce, vzniknou vám lodičky k naplnění. Tyto kusy osolte a potřete olivovým olejem. Červenou čočku uvařte s namočenou řasou hijiki do měkka, osolte a přidejte umeocet. Na troše oleje ještě orestujte cibuli na proužk (půlkruhy) , cibulovou nať a jedno menší rajče na kostičky. Tuto směs vmíchejte do uvařené čočky s řasou a rozpalte troubu. Cukety naplňte směsí, dejte na cca 30 minut zapéct. Na proužky nakrájená cibulka by měla "trčet" z plnící směsi, v troubě zhnědne a dodá výbornou chuť. Zároveň je velmi chutná i lechce otvrdlá čočka na povrchu. Jako přílohu použijte dlouhozrnnou rýži s ovsem, ozdobte petrželkou. Návod na uvaření obilí je zde na webu Slinivkáře. Zdravé jídlo pro návštevu jako dělané.
Pozn.: rajčete ve směsi nesmí být mnoho a pozor i na výraznou chuť Hijiki.