fenyklový guláš z fazolí Pinto
recept obsahuje: červenou cibuli, fenykl, vodu, olej, sůl, sojovou omáčku Shoyu, fazole Pinto, celozrnnou žitnou mouku, loupanou rýži Basmati, petrželku. Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Fazole pinto jsou nejvhodnější na tento fazolový guláš, pro jejich konzistenci po uvaření. Namočte a uvařte do měkka fazlole. Orestujte pomalu a dlouze, najemno nakrájenou cibulku s kousky čerstvého fenyklu, osolte. Restujte déle, cibulka zhnědně a změkne, jako když připravujete běžný guláš. Do vzniklé směsi nasypte fazole Pinto, povařte a ještě přidejte sojovou omáčku. Chuť nastavte spíš na více slanou. Podlijte vodou a vše povařte dalších 10 minut. Připravte si, dobře rozkvedlanou, řídší směs z vody a žitné mouky na zahuštění. Opatrně přidávejte, míchejte, dobře provařte. Získáte potřebné množství omáčky s takovou konzistencí, jakou máte rádi.
Podávejte s rýží Basmati a petrželkou z podsněhu.
pozn.: můžete přidat česnek, kdo se nebojí :-), při vaření tohoto jídla se chovejte k fazolím, jako k masu při vaření guláše, nevadí, když se trochu rozvaří