Ovesno pohankový koláč s jablky a semeny
recept obsahuje: pohanku, pohankovou krupici, ovesné vločky, ječný slad, jablka, skořici, slunečnicová semena, dýňová semena, slunečnicový olej, sůl.
Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Ovesné vločky, i pohanku namočte večer do vody. Ráno sceďte a vymačkejte vodu z ovesných vloček a smíchejte je dobře s pohankou a podle potřeby s pohankovou krupicí. Do těsta přidejte malinkou špetku soli a nechte chvíli ležet. Vymažte si plech olejem a nakrájejte si asi tři oloupaná jablíčka na tenké plátky. Po odležení by těsto mělo mít konzistenci "tak akorát" pro rozvrstvení na vymazaný plech. Placku dělejte do 2 cm výšky maximálně. Na povrch těsta natřete ječný slad, naskládejte jablka (doporučuji více, než na fotce). Celý koláč posypte skořicí, slunečnicovými a dýňovými semeny. (Dýňová semena na koláči chutnají opravdu skvěle - nešetřete jimi). Koláč nedělejte příliš velký, nejlepší je ho zkonzumovat první den. Potěšte blízké zdravou variantou vánočního jablečného koláče.
snězte koláč nejlépe v ten den, kdy jej pečete