polévka ze žlutého hrášku
Zdravá polévka ze žlutého hrášku
recept obsahuje: loupaný, žlutý hrách, mořskou sůl, miso, vodu, majoránku, česnek, olej, vločky nori, klíčky mungo.Suroviny nakoupíte výhodně v našem obchodě, po registraci dostanete slevu.
Namočte na noc žlutý hrách. Druhý den ho uvařte do měkka s majoránkou a v polovině varu přidejte celý stroužek česneku. Na konec varu osolte mořskou solí. Přilijte trochu oleje a vše rozmixujte na co nejjemnější kaši. Kaši dořeďte vodou a znovu provařte. Na konec přidejte miso, mungo a vločky nori.
U této polévky můžete buď použít jenom rozmixovaný hrách a ničím nezahušťovat. Nebo použijete méně hrachu a zahustíte žitnou moukou. Pro variantu pouze hrachovou, pro 4 porce používám čtvrt kila hrachu. Pro verzi s žitnou moukou ze čtvrt kila hrachu uděláte 10 porcí jako nic.
pozn.: Česneku, na čtvrt kila hrachu, můžete použít i víc. Pokud máte česnek z dovozu, 1 stroužek ani neucítíte. Ze zahrádky by však mohl stačit.
polévka ze žlutého hrášku
.jpg)
varianta 2 : polévku, kterou nezahustíte moukou, můžete dobře podávat s žitnými těstovinami, když je hlad